Timp de pregatire : 30 minute
Portii pentru 4 persoane
Ingrediente:
8 ouă
100 ml iaurt slab
1 lingură muștar
1 ardei gras roșu tăiat cubulețe
2 linguri brânză de vaci slabă în grăsime
Sare, piper, curry
Pentru sos:
300 ml iaurt slab
1/3 chimen tocat
1 dovlecel dat prin răzătoare
Arpagic pentru ornament
Mod de preparare:
Fierbem ouăle cu sare într-un vas, aproximativ 20 -25 de minute, astfel încât să fie fierte tari. Le cojim după ce se răcesc și le tăiem pe lungime.
Într-un castron punem gălbenușul de ou, muștarul, brânza de vaci, iaurtul și condimentele și mixăm pe prima treaptă a mixerului, astfel vom avea o textură mai cremoasă. Apoi umplem jumătățile cu această pastă.
Într-un bol vom amesteca chimenul mărunțit cu dovlecelul dat pe răzătoare și asezonăm cu sare. În caz că lasă prea multă apă, le vom scurge. După care adăugăm iaurtul și amestecăm.
Asezăm ouăle umplute pe un platou și turnăm sosul lângă. Ornăm cu arpagic sau ceapă verde
*Se poate consuma din etapa a doua.
O porție conține:
Calorii: 210 Kcal
Proteine: 16 g
Grăsime: 13 g
Carbohidrați: 7 g