Grisine din făină integrală cu cremă de brânză

Pui la pungă cu cartofi dulci și ceapă
2017-12-19
Macarons de legume cu cremă de brânză
2017-12-19

Timp de pregătire: 60 min

Pentru 4 persoane

 

Ingrediente:

Grisine: 300 gr făină de secară, 2 ouă, 1 linguriță psyllium, 1 linguriță făină de semințe de in,

Sare, piper, praf de copt

Cremă de brânză cu ruccola: 500 gr brânză de vacă slabă în grăsime, 2 linguri iaurt slab, sare, nucșoară,  o mână de ruccola.

Zacusca: 1 ceapă marunțită, usturoi pisat,6 roșii mici tăiate cubulețe, 4 ardei grași tăiați cubulețe,un morcov dat pe răzătoare, sare, piper și zeamă de lămâie.

Crema de vinete: 2 vinete, 2 linguri muștar, 4 linguri maioneză light, pătrunjel proaspăt, 1 ceapă roșie marunțită, sare, piper ,1 lingură ulei de măsline, zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele pentru aluat și lăsăm la dospit timp de 30 de minute.

Le modelăm în palme în formă de grisine și le asezăm în tavă pe foaie de copt.

Le introducem la cuptor la 140 grade C până se rumenesc și devin ușor crocante.

 

Până se fac grisinele putem pregăti cele trei creme:

Crema de brânză cu ruccola: Brânza de vacă se amestecă cu iaurt, sare, nucșoară și adăugăm și ruccola mărunțită și punem la frigider.

Zacusca:  Asezonăm legumele (morcov, ceapă, ardei) curățate și tăiate în prealabil și adăugăm și roșiile. Adăugăm zeama de lamaie. Mixăm pentru o textură mai cremoasă și punem la frigider.

Crema de vinete: Călim vinetele tăiate cuburi și ceapa roșie, după care le mixăm. Adăugam muștarul, maioneza light, patrunjelul și zeama de lămâie. Asezonăm cu sare și punem la răcit.

 

Putem servi grisinele calde cu cremele scoase din frigider.

*Se poate mânca din etapa a treia

 

O porție conține:

Calorii: 423 Kcal

Proteine: 30 g

Grăsime: 10,5 g

Carbohidrați: 59 g

Fibre: 7,5 g