Pentru 4 persoane
Timp de pregătire: 60 min
Ingrediente:
1 linguriță drojdie uscată
200 g făină de secară
1 morcov, 1 țelină, 1 ceapă verde, puțină conopidă fiartă și făcută piure
4 ouă
200 ml iaurt slab
200 ml lapte de orez
1 linguriță tărâte de ovăz
Pentru umplutură:
400 g brânză de vaci slabă în grăsimi
100 ml iaurt slab
1 linguriță rozmarin, 1 linguriță busuioc, 1 linguriță salvie proaspătă
Sare, piper
Amestecăm ingredientele pentru aluat și lăsăm la dospit.
Într-un mixer amestecăm brânza de vacă cu iaurt, sare și condimentele verzi până vom avea o textură cremoasă.
Întindem aluatul pe masa de lucru, decupăm cu un pahar sau o formă și presărăm cu semințe. Le asezăm în tavă tapetată cu hârtie de copt le introducem la cuptor.
Se coc la 140 grade C până se rumenesc bine și devin aurii.
În final după ce se răcesc se lipesc doi macarons cu cremă rece.
*Se poate consuma din etapa a treia.
O porție conține:
Calorii: 455 Kcal
Proteine: 30 g
Grăsime: 14,5 g
Carbohidrați: 52 g
Fibre: 5 g