Cum obținem un bronz frumos și sănătos
2018-07-26
Cheesecake cu fructe de pădure și petale de trandafiri
2018-08-07

 

Despre alimentație și diete se tot vorbește și se emit tot felul de teorii, dar care sunt doar mituri și care sunt adevăruri de luat în seamă? Mai jos veți regăsi cele mai comune 4 mituri, pe care le-am explicat în detaliu.

Moștenirea genetică te definește

Se crede că predispoziția spre kilogramele în plus este dată de istoricul familial. Dacă unul sau ambii părinți sunt supraponderali, atunci cu siguranță și urmașii vor fi la fel. Total eronat: studiile au demonstrat că stilul de viață primează înaintea factorului genetic. Sunt doar 32 de gene asociate obezității, răspândite în întreaga populație a lumii, ceea ce se traduce în doar 9% dn cazurile de obezitate. Chiar dacă am avea toate cele 32 gene ale obezității,  nu am acumula decât 10 kg. Așadar, ceea ce contribuie la supraponderabilitate sunt obiceiurile alimentare defectuoase, nu moștenirea genetică.

Nu mănânc și slăbesc

Este poate cea mai mare greșeală pe care o putem face dacă ne dorim să obținem și să  păstrăm greutatea dorită. Privarea alimentară ne va încetini metabolismul și va determina corpul să consume din masa musculară. Imediat ce vom reveni la o alimentație normală, corpul va absorbi totul, ca un burete. Așadar, mesele echilibrate, bogate din punct de vedere nutritiv, asocierea alimentară corectă, sunt calea către o greutate optimă și constant.

Carbohidrații îngrașă

Conform lui Jean Harvey-Berino, șeful catedrei de nutriție și științe ale alimentației, de la Universitatea din Vermont, afirmă că un aport ridicat de calorii ne îngrașă. Fără nicio îndoială că o alimentație bogată în carbohidrați rafinați, precum pâinea albă, pastele, duc la o acumulare de kilograme și implicit la boli cardiovasculare, însăcarbohidrații sănătoși, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, cartofii dulci, sunt surse excelente de energie și fibre. Este important totuși să nu îi consumăm la masa de seară, ci la prânz, sau înainte de antrenamentul la sală.

Zahărul trebuie evitat cu desăvârșire, chiar și cel din fructe

Este adevărat că la modă sunt acum dietele fără zahăr. Însă, este o diferență mare între zahărul din fructe și legume și cel rafinat, regăsit în alimentele procesate. Fructele și legumele vin la pachet cu adaos de fibre, care încetinesc absorbția fructozei. Așadar, dacă vă doriți să slăbiți, este suficient să renunțați la zaharurile rafinate, în loc să eliminați fructele, cele care ne ofer[ o serie de beneficii prin antioxidanții pe care îi conțin.