Broccoli gratinat cu ciuperci la cuptor

Tentațiile lui Răzvan în timpul dietei
2018-09-20
Produsele deshidratate: sănătoase, sau nocive?
2018-09-25

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

-2 buchete de broccoli, desfăcute în mănunchiuri

-400g brânză slabă de vaci

-500g ciuperci proaspete, feliate

-o lingură ulei de măsline

-3 linguri tărâțe de ovăz, sau o lingură de psillium

-0,5 l lapte de orez

-sare și nucșoară

-200 ml iaurt slab

-3 ouă

Mod de preparare:

Într-un bol mare amestecăm broccoli fiert, cu brânza de vaci, iaurt, laptele de orez, psillium sau tarâțe de ovăz după preferințe. Într-o tigaie se călesc ciupercile și se adaugă în compoziția de mai sus, cu ouăle. Se asezonează cu sare și nucșoară. Compoziția se pune într-un vas de ceramică și se stropește cu iaurt bătut cu ouă. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150grade. Se lasă acoperit timp de 35 minute și alte 20 minute fără folie. Înainte de servire se lasă la răcit.

Tips&tricks

  1. Rețeta se poate face și cu supa de ciuperci Toman, fiind mai sățioasă.
  2. Se poate consuma din etapa 3, dar și din etapa2, dacă în loc de tărâțe folosim Fibre Plus Toman și in loc de lapte folosim iaurt de 0.1% grăsime.

Calorii: 399kcal

Proteine: 33g

Lipide: 12g

Carbohidrati: 42g

Fibre: 8g

Timp de pregătire: 60 minute.