Țelină umplută cu carne de curcan

Chef Popescu gătește în stil asiatic
2018-11-30
Chipsuri dietetice și sănătoase
2018-12-04

 

Ingrediente pentru o persoană

-o țelină mică, de aproximativ 300 g

-zeamă de lămâie

-100g carne de curcan

-1 ceapă mică, roșie de 50g

-sare, usturoi, nucșoară

-1/2 lingură ulei de ulei de măsline

-100g conopidă

-20g mărar proaspăt

-1 lingură iaurt natur slab

-1 linguriță psyllium, sau 1 lingură fibre Toman Diet

Mod de preparare:

Țelina se curăță de coajă și se taie pe jumătate. Se pune la fiert în apă cu lămâie și între timp tocăm ceapa și punem la călit într-o tigaie. Se adaugă carnea de curcan. Se călește împreună cu ceapa și se adaugă restul condimentelor: usturoi, nucșoară proaspăt măcinată și sare. Când țelina s-a fiert pe jumătate, scoatem din apă și o scobim, astfel încât să rămâna groasă de ½ de cm. Țelina scobită se umple cu compoziția de carne și ceapă, care se introduce la cuptor, într-o tavă, la 180 grade, timp de 10 minute. Cât timp țelina se coace, se desfac buchețelele de conopidă, care se mărunțesc într-un blender, până ajung la mărimea unui bob de orez. Se adaugă ½ lingură ulei de măsline și se călește. Se adaugă sare după gust. Mărarul se fierbe în apă cu sare (apă cât să acopere mărarul), se adaugă iaurtul și se mixează. Dacă este prea omogen, sosul poate fi diluat cu apă, sau dacă e prea lichid, sosul poate fi mai compact adăugând psyllium sau fibre Toman Diet.

Țelina se servește cu sosul de mărar obținut și garnitura de conopidă.

Tips&tricks:

Poate fi consumat din etapa 2,  dar în etapa 4 iaurtul poate fi înlocuit cu lapte vegetal.

Valori nutriționale:

-calorii: 358kcal

-proteine: 31.9g

-lipide: 8,5g

-carbohidrați: 31,5g

-fibre: 12.7g