Sărățele de dovlecei cu parmezan

Între motivație și pofte
2018-12-13
Cu Toman Diet schimbi garderoba
2018-12-13

 

Ingrediente pentru o persoană:

-250g dovlecel

-o linguriță ulei de măsline

-30g parmezan

-cimbru, oregano, sare (dacă este cazul)

Mod de preparare:

Se curăță dovlecelul și se taie sub formă de bețe, de 1 cm grosime. Se unge fiecare băț cu ulei de măsline. Între timp, parmezanul ras se amestecă cu restul condimentelor (atenție la sare, parmezanul este deja sărat). Prin acest amestec se tăvălesc bețele de dovlecei și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, care se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 minute.

Poate fi consumat din etapa 3, dar și din etapa 2 dacă înlocuiți parmezanul cu chipsuri mărunțite Toman, sau cu psyllium.

Tips & tricks

Poate fi consumată ca și garnitură sau ca o gustare. Condimentele pot varia, putându-se adăuga usturoi sau ghimbir.

Informații nutriționale:

Calorii: 205 kcal

Proteine: 13,7 g

Grăsime: 13,5 g

Carbohidrat: 6.4g

Fibre: 2.5 g