Piept de curcan umplut cu castane

Află cum a slăbit Răzvan Popescu 40 de kilograme
2019-01-14
Efectele Yo-Yo asupra sănătății
2019-01-17

 

Ingrediente pentru o persoană:

-60 g linte

-30 g morcovi tăiați cubulețe

-3 grăunți de usturoi, tăiați în bucăți mari

-20 g ardei gras roșu, tăiat cubulețe

-1 bucată piept de curcan, fără piele (250g crud)

-50 g paste de castane natur, fără zahăr

-30 g ceapă tăiată rondele

-1 linguriță zeamă de lămâie

-sare, piper, foi de dafin, chili afumat (chipotle)

-frunze de țelină

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 grade. Între timp, se pune la fiert lintea cu usturoiul, frunze de dafin, cu chili afumat și sare. Se ia pieptul de curcan, se bate cu ciocanul de șnițele, se condimentează cu sare și piper și se umple cu pasta de castane și se împachetează bine. Dacă este necesar, se pot „capsa” capetele cu scobitori. Carnea de curcan, împreună cu rondelele de ceapă le așezăm într-o pungă de copt. Se închide bine, se înțeapă în 4-5 locuri și se pune 25 minute în cuptorul preîncălzit, la 180 grade. Între timp, adăugăm morcovul tăiat cubulețe în linte. Când lintea s-a fiert, scurgem, adăugăm frunzele de țelină tocate și cubulețele de ardei roșu. Stropim cu zeamă de lămâie. Când pieptul de curcan este gata, se taie în diagonală și se așează pe salata de linte împreună cu ceapa.

Timp de preparare: 35 minute

Se poate consuma din etapa 3.

Valori nutriționale:

-439 calorii

-40.7 g proteine

-3.8 g lipide

-55.1 g carbohidrați

-12.1 g fibre