Piept de pui umplut în stil Toman
2019-01-29
Desert la pahar în stil Toman
2019-01-31

Majoritatea dintre noi nu cunoaștem importanța asupra sănătății pe care o are nivelul de aciditate sau alcalinitate din sânge. Un PH alcalin ne protejează sănătatea din interior către exterior, așadar, bolile nu se pot înfiripa într-un organism cu un PH alcalin.
Corpul are capacitatea de a-și menține singur această balanță, însă uneori este bine să îl ajutăm adăugând în dieta zilnică alimente alcaline, ca urmare a faptului că sunt o serie de factori care îngreunează procesul de menținere al unui PH în limite normale (floră intestinală precară, stresul, consumul de medicamente, obiceiuri alimentare nesănătoase).
Care este valoarea ideală a PH-ului? Un PH de 7 este considerat neutru, ceea ce înseamnă că este și alcalin și acid. PH-ul sângelui ar trebui să fie de 7,4, al stomacului de 2, pentru ca digestia să se poată realiza corect, iar saliva și urina fiind acide ar trebui să aibă un PH în jur de 6,4-6,8.

Beneficiile unei diete alcaline, și ale unui PH alcalin al sângelui:
-previne pietrele la rinichi
-reduce inflamațiile
-reduce bolile cardiovasculare
-reduce riscurile diabetului
-menține oasele puternice
-reduce spasmele musculare
-previne acumularea de calciu în urină

Cauzele unui PH acid:
-consumul constant de mâncăruri procesate și rafinate, bogate în sodiu
-carențe de potasiu, calciu, magneziu
-consumul ridicat de îndulcitori artificiali, coloranți alimentari
-stresul
-lipsa somnului
-nivel redus de fibre în dietă
-sedentarismul
-poluarea
-consumul abuziv de alcool și antibiotice
-disfuncții ale rinichilor
-floră intestinală precară

Semnele unui PH acid:
-lipsa energiei
-dureri frecvente de cap
-oboseală cronică, chiar dacă ați dormit suficient
-piele uscată chiar și în sezonul cald
-acnee sau alte probleme ale pielii
-alergii frecvente sau dureri ale sinusurilor
-sunteți irascibil fără un motiv anume

Ce este de făcut pentru a obține un PH alcalin?
1. Reduceți consumul alimentelor acide. Printre alimentele acide se numără:
-carnea procesată (mezelurile, hot-dogs etc)
-mâncărurile prăjite
-zahărul
-cafeaua
-grânele rafinate: orez alb, pâinea albă, pastele, aluaturile, popcorn, pâinea integrală sau graham etc

2. Adoptați o dietă alcalină
Dieta alcalină presupune consumul ridicat de legume verzi și alte alimente cu rol alcalin. De asemenea, mâncarea organică este o alegere înțeleaptă întrucât a fost crescută într-un sol organic, cu un conținut ridicat de vitamine și minerale. Alimente alcaline:
-legume: kale, spanac, apio, castraveți, dovlecei, avocado, sparanghel, pătrunjel, andive
-superalimentele: rădăcina de maca, spirulina, chlorella.
-grăsimi sănătoase: ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de susan, nuci, caju
-oțetul de mere: poate că pare acid, dar ajută la echilibrarea acidității în organism
-fructe: mango, pepene verde/galben, nectarine, cireșe, pere, caise, banane
-cereale proaspete: grâu verde, orz verde

3. Reduceți consumul de medicamente și chimicale
Anumite medicamente, chimicale și produși toxici pot crea un PH acid: alcoolul, produse ce conțin cofeină, sedativele.

4. Consumați apă alcalină
Apa cu un PH ce depășește 8 poate fi considerată alcalină și eficientă pentru a obține nivelul optim de alcalinitate al organismului.