Ingrediente pentru 2 porții:
-100g cartofi dulci
-1/2 lingură ulei măsline
-60g ceapă roșie
-3 căței de usturoi
-400g roșii decojite
-300g fasole verde
-100g brânză de vaci slabă, la temperatura camerei
-sare, piper, cimbru, foi de dafin, oregano, pătrunjel
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și se taie în felii groase de 1cm. Se pun la fiert în apă cu sare. Tocăm ceapa roșie și usturoiul, iar roșiile decojite le tăiem cubulețe. Într-o oală mai mare se pune uleiul de măsline, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc. Adăugăm roșiile, ½ polonic din apa în care se fierb cartofii, sare, piper, foi de dafin, oregano. După ce sosul de roșii s-a mai îngroșat, adăugăm fasolea verde, punem capacul și lăsăm la foc mic, amestecând din când în când. Se adaugă cartofii dulci și punem puțin piper proaspăt și scoatem foile de dafin. La servire punem brânză de vaci slabă și pătrunjelul tocat, ori coriandru verde.
Poate fi consumată din Etapa 3.
Timp de preparare: 30 minute
Tips&tricks:
Salata poate fi consumată din Etapa 2 dacă eliminăm cartofii dulci, sau îi înlocuim cu dovlecei.
Valori nutriționale:
-401 kcal
-25,7g proteine
-9,4g lipide
-46,7g carbohidrați
-15,9g fibre