Ingrediente pentru o persoană:
-1 plic chiflă Toman
-1 plic desert vanilie Toman
-30g mac măcinat
-1 pahar lapte de migdale sau cocos
-îndulcitor după gust
Mod de preparare:
Conținutul plicului de chifle Toman se amestecă cu 40 ml apă și cu ajutorul unei linguri formăm cornulețe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le vom coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 25 minute. Între timp, amestecăm macul cu îndulcitorul. Conținutul plicului desert de vanilie Toman se amestecă cu 150 ml apă și se introduce în cuptorul cu microunde pentru 1 minut, după care se lasă la frigider până la servire.
După ce am scos cornulețele din cuptor, le lăsăm la răcit și le tăiem în jumătăți. După ce s-au uscat puțin, le înmuiem în lapte de migdale sau cocos și le dăm prin mac. Se va turna crema de vanilie peste și se servește.
Timp de preparare: 1-2 h, dacă nu luăm în considerare timpul de uscare al cornulețelor, minim 35 minute.
Tips: se poate adăuga baton de vanilie după gust, în lapte și se poate lăsa la cuptor timp de câteva minute înainte de servire. Se poate consuma din etapa 3.
Valori nutriționale:
353 kcal
38,7 g proteine
14,2 g lipide
12,4 g carbohidrați
8,1 g fibre