Stevia este un înlocuitor al zahărului și al îndulcitorilor artificiali. Este o plantă, prin urmare ar trebui să fie și sănătoasă. Și da, este. Sunt studii care îi atestă efectele benefice, mai exact 322 de studii care spun asta. Se acceptă la modul general că stevia are capacitatea să stopeze obezitatea, diabetul și chiar anumite forme de cancer. Conform cercetărilor, iată cele mai importante beneficii aduse de stevia:
Steviozida, un compus ce se găsește în frunzele de stevia este un factor ce ucide cancerul, crește apoptoza (moartea celulelor cancerigene) și limitează efectele stresului ce ar duce la creșterea incidenței cancerului.
Un studiu efectuat în Croația și publicat în revista Food Chemistry a concluzionat că stevia funcționează ca un booster al nivelului de antioxidanți când este combinat cu frunze de afine, un excelent anticancerigen al colonului.
S-a făcut un studiu pe șoareci, cărora li s-a dat zilnic între 250-500 mg de stevia pe zi și s-a observat o reducere a nivelului de zahăr din sânge și o reechilibrare a rezistenței la insulină.
Prin urmare, stevia este un excelent substitut al zahărului. Ca și efecte secundare, nu s-au prea înregistrat. Totuși este important să vă ascultați corpul. Sunt persoane care nu pot accepta gustul steviei. Puteți sa o înlocuiți cu alți îndulcitori naturali:
Este o sursă excelentă de vitamine și minerale: aminoacizi, vitamina-C, vitaminele din complexul de B-uri.
Sunt cea mai bună sursă de îndulcitori naturali.
Trece printr-un proces de procesare destul de mare, dar cu toate astea este mult mai bun decât zahărul. Este bogat în minerale, precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc.
Este de departe cel mai sănătos îndulcitor natural. Este utilizată pentru a preveni alergiile sezoniere, pentru a crește sistemul imunitar, luptă cu acneea, eczemele, cu sindromul intestinului iritabil și multe altele.