Ingrediente pentru plăcintă:
-1/2 conopidă
-1 ou mare sau 2 ouă mici
-2 linguri Fibre+ Toman Diet sau tărâțe de psyllium
-sare, piper, chimen măcinat, usturoi după gust, busuioc proaspăt
Ingrediente pentru sos
-iaurt natur cu conținut redus de grăsimi
-sare, piper, usturoi
-1 castravete dat pe răzătoare
Mod de preparare:
Batem oul și amestecăm cu Fibre+ Toman sau cu tărâțele de psyllium până se omogenizează. Conopida desfăcută în bucățele o punem în blender și o mărunțim, după care o amestecăm cu oul, asezonăm cu condimente după gust. Amestecul astfel obținut îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o punem la cuptorul pornit cu aer circular, la 200 grade timp de aproximativ 20 minute. După ce s-a copt, o scoatem din tavă și o lăsăm la răcit pe hărtie absorbantă.
Între timp pregătim sosul de usturoi: amestecăm iaurtul cu usturoiul zdrobit și castravetele ras și asezonăm cu sare și piper.
Poate fi consumat din etapa 2.
Este un preparat delicios, fără făină, gluten și lactoză.