Ingrediente pentru 4 persoane:
-4 ardei grași galbeni, California, mari
Ingrediente umplutură
-800 g carne tocată de curcan
-150g hrișcă prefiartă în apă cu sare
-2 ouă
-1 linguriță psillium
-sare și piper alb
-1 crenguță cimbru proaspăt
Ingrediente sos:
-1 ceapă mică roșie
-2 linguri ulei de măsline
-2 linguri psillyum
-600g roșii decojite
-sare, piper
-1 tijă țelină
Mod de preparare:
Fierbem hrișca în apă cu sare, după care strecurăm. Cât timp hrișca se fierbe, scoatem cotorul de la ardei și tocăm ceapa și tija de țelină. Într-un bol amestecăm carnea tocată, ouăle, condimentele, hrișca și psilliumul. Cu acest amestec, umplem ardeii deja pregătiți. Într-o oală punem 200 ml apă clocotită cu sare și fierbem ardeii timp de 25 minute. Între timp, punem uleiul de măsline într-o tigaie și călim ceapa, adăugăm țelina și roșiile tocate. Se adaugă din zeama în care au fiert ardeii, piper, sare și se lasă la fiert. Asezonăm cu psillium și punem într-un blender și amestecăm până la omogenizare. Când ardeii s-au fiert, se scot în farfurie și se servesc cu sosul de roșii.
Tips&tricks:
Se poate consuma din etapa 3, sau din etapa 2, dacă înlocuim hrișca cu 10g fibre Plus Toman.
Timp de pregătire: 30 minute.
Calorii: 369 kcal
Proteine: 58g
Lipide: 7g
Carbohidrați: 14g
Fibre: 3 g