Ardei umplut cu sos de roșii

Răzvan povestește cum a slăbit, la Prietenii de la 11
2018-09-19
Tentațiile lui Răzvan în timpul dietei
2018-09-20

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

-4 ardei grași galbeni, California, mari

Ingrediente umplutură

-800 g carne tocată de curcan

-150g hrișcă prefiartă în apă cu sare

-2 ouă

-1 linguriță psillium

-sare și piper alb

-1 crenguță cimbru proaspăt

Ingrediente sos:

-1 ceapă mică roșie

-2 linguri ulei de măsline

-2 linguri psillyum

-600g roșii decojite

-sare, piper

-1 tijă țelină

Mod de preparare:

Fierbem hrișca în apă cu sare, după care strecurăm. Cât timp hrișca se fierbe, scoatem cotorul de la ardei și tocăm ceapa și tija de țelină. Într-un bol amestecăm carnea tocată, ouăle, condimentele, hrișca și psilliumul. Cu acest amestec, umplem ardeii deja pregătiți. Într-o oală punem 200 ml apă clocotită cu sare și fierbem ardeii timp de 25 minute. Între timp, punem uleiul de măsline într-o tigaie și călim ceapa, adăugăm țelina și roșiile tocate. Se adaugă din zeama în care au fiert ardeii, piper, sare și se lasă la fiert. Asezonăm cu psillium și punem într-un blender și amestecăm până la omogenizare. Când ardeii s-au fiert, se scot în farfurie și se servesc cu sosul de roșii.

Tips&tricks:

  1. Sosul de roșii se poate înlocui cu supa de roșii Toman, care este mult mai sățioasă.
  2. Hrișca se poate înlocui, după preferințe cu quinoa, mei, sau bulgur.

Se poate consuma din etapa 3, sau din etapa 2, dacă înlocuim hrișca cu 10g fibre Plus Toman.

Timp de pregătire: 30 minute.

Calorii: 369 kcal

Proteine: 58g

Lipide: 7g

Carbohidrați: 14g

Fibre: 3 g