Ingrediente pentru 4 persoane:
-2 buchete de broccoli, desfăcute în mănunchiuri
-400g brânză slabă de vaci
-500g ciuperci proaspete, feliate
-o lingură ulei de măsline
-3 linguri tărâțe de ovăz, sau o lingură de psillium
-0,5 l lapte de orez
-sare și nucșoară
-200 ml iaurt slab
-3 ouă
Mod de preparare:
Într-un bol mare amestecăm broccoli fiert, cu brânza de vaci, iaurt, laptele de orez, psillium sau tarâțe de ovăz după preferințe. Într-o tigaie se călesc ciupercile și se adaugă în compoziția de mai sus, cu ouăle. Se asezonează cu sare și nucșoară. Compoziția se pune într-un vas de ceramică și se stropește cu iaurt bătut cu ouă. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150grade. Se lasă acoperit timp de 35 minute și alte 20 minute fără folie. Înainte de servire se lasă la răcit.
Tips&tricks
Calorii: 399kcal
Proteine: 33g
Lipide: 12g
Carbohidrati: 42g
Fibre: 8g
Timp de pregătire: 60 minute.