Ingrediente pentru o persoană:
-1 pliculeț budincă de orez Toman
-25ml suc de portocale carbogazos, fără zahăr
-25 ml apă minerală
-1 ou
-70g eritrit
-2 linguri fibre Toman sau psyllium
Mod de preparare:
Separăm gălbenușul de albuș. Albușul se bate, până devine tare și adăugăm 50g eritrit și batem în continuare. Cu ajutorul unui pos facem grămăjoare mici pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava se introduce la 110grade, până când se pot desprinde de pe hârtia de copt. Amestecăm sucul de portocale până ies bulele din el, după care amestecăm cu apa minerală, gălbenușul de ou și fibrele toman sau psyllium măcinat. Punem într-un bol de metal pe bain marin. Amestecăm până obținem o cremă și mare atenție să nu iasă o omletă. Pregătim budinca de orez Toman conform indicațiilor de pe plic. Punem un strat bunică orez, apoi cremă de portocale, până se termină ingredientele și decorăm cu bezelele deja preparate.
Se poate consuma din Etapa2
Valori nutriționale pentru o persoană:
-207 kcal
-22,3g proteine
-5,3g lipide
-8,3g carbohidrați (+70g polioli în formă de eritrit)
-8,7g fibre
Eritritul folosit pe fiecare gram are 0,24kcal.