Ingrediente pentru o persoană:
-100g dovlecei
-50g morcovi
-20g semințe de psyllium măcinat
-1/2 lingură ulei de măsline
-1 ciupercă mare (50g)
-50g roșii
-1 ou mic
-1 frunză salată
-sare, piper, usturoi după gust
Mod de preparare: curățăm dovlecelul și morcovii, îi dăm pe răzătoare și asezonăm cu sare. După ce au lăsat zema îi scurgem și punem într-un bol, adăugăm oul, usturoiul și psyllium-ul și asezonăm cu sare și piper. Dacă amestecul e prea lichid, adăugăm psyllium până va căpăta consistența unei chiftele. Din amestec formăm 2 chiftele și le punem într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei și le vom prăji pe ambele părți. Luăm ciuperca și o punem la grill în aceeași tigaie.
Pe o chiftea de dovlecel punem o frunză de salată, ciuperca și roșia, după care capacul.
Timp de preparare: 20 minute. Fără morcov se poate consuma din etapa 2, cu morcov din etapa 3.
Tips&tricks: se poate folosi ceapă, castravete și varză. Putem crește conținutul de proteină dacă vom înlocui psyllium-ul cu pudră de proteină fără gust. Cei care mănâncă carne, în loc de ciupercă pot pune chiftea de carne de curcan.
Valori nutriționale:
-163 kcal
-9,2g proteine
-9,5 g lipide
-8,7 g carbohidrați
-20,2 g fibre