Ingrediente pentru o persoană:
-150g sfeclă,
-150g cartofi dulci
-100g ciuperci champignon
-50g brânză de vaci slabă
-1/2 lingură ulei de măsline
-sare, piper, rozmarin, cimbru 2 crenguțe
Mod de preparare:
Curățăm sfecla și cartoful dulce, le tăiem în bucăți medii, adăugăm ulei de măsline. Pasăm brânza de vaci, asezonam cu sare și rozmarin proaspăt tocat. Curățăm ciupercuțele, le rupem codițele și le umplem cu brânza de vaci. Cu uleiul rămas, ungem fiecare ciupercă în parte. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așează sfecla, cartofii și ciupercile și 2 rămurele de cimbru. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 minute.
Mențiune: în aceste condiții, cartoful va deveni moale, însă sfecla râmâne mai tare. Dacă doriți ca toate legumele să fie moi, fierbeți sfecla înainte de a o introduce la cuptor, sau puneți-o într-o folie de aluminiu și lăsați-o mai mult timp la cuptor.
Tips&tricks:
Poate fi consumată din etapa a treia, iar din prima etapă doar ciupercile, cu o salată din legumele permise.
Valori nutriționale:
-calorii: 318 kcal
-proteine: 15.9g
-lipide: 7,1g
-carbohidrați: 41.7g
-fibre: 10,2g