Timp de pregătire: 50 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
Pentru aluatul de clătite:
-200 g făină de secară sau făină integrală de grâu
-2 ouă
-2 lingurițe tărâțe de ovăz
-1 lingură ulei de măsline
-1 legătură pătrunjel proaspăt
-sare
Pentru umplutură și sos:
-2 cepe mărunțite
-3 roșii tăiate cubulețe
-700 g carne tocată de curcan
-200 ml iaurt slab
-1 lingură făină integrală de grâu
-1 linguriță boia, chimen măcinat, piper și sare
-1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele pentru aluat cu 150 ml apă, până la omogenizarea completă, după care le vom pregăti ca pe clătitele normale. Într-un wok, punem uleiul de măsline și sotăm o ceapă cu o roșie tocată, împreună cu carnea tocată. Asezonăm cu sare,piper, boia și chimenul măcinat. Lăsăm amestecul pe aragaz timp de 15 minute, cât să se pătrundă toate ingredientele, după care îl luăm de pe foc și pasăm totul cu un bleder. Se lasă la răcit. În altă tigaie pregătim sosul în felul următor: tocăm o ceapă și roșiile rămase și le sotăm, asezonăm cu boia, sare și chimen. Adăugăm puțină apă. Lăsăm 15 minute pe foc, la aragaz. Din iaurt și făina integrală facem un rântaș, pe care îl adăugăm în sos. Clătitele se vor umple cu compoziția de carne obținută și se vor servi cu sosul de roșii.
Tips&triks:
1.În umplutură și sos putem adăuga semințe de psyllium, pentru că va ajuta digestia datorită concentrației de fibre.
2.Putem asezona umplutura cu condimente proaspete: cimbru sau busuioc.
Se poate consuma în etapa 3 sau 4. În etapa 2 se poate consuma dacă vom folosi aluatul de la clătitele Toman Diet.
Valori nutriționale:
Calorii: 480kcal/porție
Proteine: 48.5 g/porție
Lipide: 12g/porție
Carbohidrați: 44g/porție
Fibre: 7g/porție