Curăță-ți colonul în mod natural!
2019-09-24
Mâncare de păstăi verzi cu papricaș de pui în stil Toman Diet
2019-10-03

Ideea acestui articol a venit în urma întrebării uneia dintre clientele Toman Diet, care a regăsit în meniul unui restaurant edamame și nu știa dacă să le consume, sau nu. Da, edamamele sunt sănătoase, iar noi recomandăm consumul lor în cadrul programului Toman Diet.
Ce sunt mai exact? Sunt boabe tinere de soia. Din punct de vedere nutrițional, sunt sărace în carbohidrați și calorii, dar bogate în proteine, fibre și micronutrienți (vitamina K, C, tiamină, riboflavină, folat, niacină cupru, fosfor, fier, potasiu, zinc, calciu)
Ca urmare a acestor micro și macronutrienți, beneficiile asupra sănătății nu sunt de ignorat:
1. Mențin oasele puternice. Un studiu realizat în European Journal of Clinical Nutrition a concluzionat că isoflavonele sunt cele care promovează creșterea densității osoase și previn degradarea ei în cazul femeilor aflate la menopauză
2. Reduc simptomele menopauzei. Fitoestrogenii din boabele de soia imită efectele estrogenului din organism. Din acest motiv, simptome neplăcute ale menopauzei, precum puseele de bufeuri, transpirațiile nocturne abundente se vor reduce considerabil.
3. Ajută la scăderea în greutate. Având o cantitate ridicată de proteine și fibre, creează senzația de sațietate și reduc poftele alimentare, dar ajută și digestia.
4. Reduc riscul de a face cancer. Studiile arată că soia protejează de anumite tipuri de cancer, în special de cancerul de prostată, sau sân.
5. Previn bolile cardiovasculare. Fiind bogate în fibre, edamamele ajută la scăderea colesterolului și blochează depunerea de plăci de grăsime pe artere.
6. Mențin un nivel constant al zahărului în sânge. Indicele glicemic este mic, așadar, nu crește nivelul glucozei. Cantitatea ridicată de fibre încetinește absorbția zahărului.
Totuși aveți grijă când o consumați. Se estimează că 94% din soia provenită din SUA este modificată genetic. Consumați mai degrabă edamame din producții Eco. Dacă aveți probleme cu tiroida, consumați-o moderat, pentru că este una dintre acele legume gușogene, care blochează absorbția iodului.
Edamamele puteți să le consumați fierte, la abur, sau gătite, adăugate în diverse preparate. Le găsiți congelate sau proaspete. Evident că cea mai bună variantă sunt cele proaspete, dar ocazional puteți opta și pentru varianta congelată