Ingrediente pentru 6 persoane:
-350 g mere date pe răzătoare
-200 g mac măcinat
-30 g eritrit
-2 ouă
-1 praf de copt
-coaja de la o portocală mai mică
-1 pliculeț desert caramel Toman
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170 grade. Presărăm eritrit peste mere și lăsăm câteva minute pentru a lăsa zeamă. Amestecăm macul cu coaja de portocală și praful de copt și amestecăm cu merele. Batem ouăle și adăugăm la amestecul de mere. Se pune într-o formă de copt de silicon și lăsăm în cuptor 40 minute. Se verifică dacă guguluful este copt cu ajutorul unei furculițe. Desertul de caramel se amestecă cu 150 ml apă și se pune peste preparatul scos din cuptor
Timp de preparare: 55 minute
Tips&tricks: se poate adăuga și scorțișoară măcinată sau chiar ghimbir
Valori nutriționale:
-259 calorii
-10.1g proteine
-14.5 g lipide
-13.1 g carbohidrați
-8.4g fibre