Mâncare de păstăi verzi cu papricaș de pui în stil Toman Diet

Edamamele, ce sunt și cum le consumăm
2019-09-30
Salată cu smochine și nuci
2019-10-09

Ingrediente o persoană:
-1/2 lingură ulei de măsline
-o ceapă roșie medie tocată
-100g ardei gras tocat mărunt
-100g roșii tocate mărunt
-200g piept de pui tăiat cubulețe
-boia, sare
-200g păstăi verzi rupte
-usturoi după gust
-foi de dafin
-1 lingură iaurt slab

Mod de preparare:
Ceapa se călește în uleiul de măsline. Adăugăm ardeiul, roșiile și 100ml apă și completăm dacă s-a evaporat, cât să se facă sos. Ulterior adăugăm cubulețele de piept de pui. Se lasă puiul să se pătrundă și mai punem apă dacă este nevoie. Adăugăm boia și sare și lăsăm 20 minute la fiert. Între timp pregătim păstăile verzi, punem la fiert în apă sărată cu foi de dafin și usturoiul presat. Când s-a fiert luăm ¾ și punem într-un mixer fără foi de dafin și facem piure. După care se adaugă iaurtul. Păstăile întregi se pun deasupra piurelui și se servește cu papricașul de pui.
Se poate servi din Etapa 2 a programului Toman Diet. Timp de preparare 40 minute.

Valori nutriționale:
-435 kcal
-51.4g proteine
-11.4g lipide
-22.5g carbohidrați
-11.4g fibre