Timp de preparare: 60 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
Pentru blat:
-1 conopidă medie
-1 ou
-1 lingură psyllium
-2 linguri făină de secară
-sare
Pentru sos:
-1 ceapă roșie
-400g roșii decojite
-sare
-rozmarin
Pentru topping:
-1 praz
-200g roșii
-1 dovlecel
Mod de preparare:
Conopida fiartă în prealabil în apă sărată, se lasă la scurs și se pune în mixer, asezonând cu sare. Lăsăm 10 minute să se odihnească și pasăm pentru a scoate surplusul de apă. Amestecăm cu restul ingredientelor și lăsăm să se odihnească pentru o scurtă perioadă de timp, după care formăm niște mini-blaturi și punem în tava tapetată cu foaie de copt. Într-o tigaie se pune puțin ulei, se adaugă ceapa și roșiile. Se lasă la foc mic până se îngroașă amestecul. Mini blaturile se ung cu această compoziție, se adaugă topping-ul preferat și asezonăm cu condimente proaspete. Se introduce tava în cuptorul fierbinte, la 160 grade, timp de 20-25 minute.
Tips&tricks:
În aluat putem pune seminte de secară și in, după care se lasă la odihnit, pentru a putea modela blatul ușor.
Se mai poate adăuga brânză telemenea pe post de topping.
Se poate consuma în etapa 3 și 4, iar în etapa 2 se poate consuma dacă făina de secară se înlocuiește cu 10g fibre Toman Diet.
Valori nutriținale:
Calorii: 115 kcal/porție
Proteine: 5g/porție
Grăsime: 1g/porție
Carbohidrați: 22g/porție
Fibre: 8g/porție