Ingrediente pentru o persoană:
-250g spanac crud
-1/2 lingură ulei de măsline
-2-3 căței de usturoi
-1 ou proaspăt la temperatura camerei
-sare, piper
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm spanacul. Tocăm usturoiul curățat. Într-o oală punem apă la încălzit. Recomandăm ca apa să ajungă la 6-7 cm din oală. Spargem oul într-un bol mai mic. Când apa începe să fiarbă amestecăm cu o spatulă și punem oul în vârtejul apei. Putem pune 100 ml oțet în apă, pentru a ajuta oul să se închege mai repede. Oul se lasă la poșat timp de 3 minute. Între timp, într-o cratiță punem ulei de măsline, adăugăm usturoiul și după 30 secunde adăugăm spanacul. Asezonăm cu sare și piper. Amestecăm continuu, până se înmoaie frunzele, aproximativ 2 minute. Scoatem oul cu mare grijă din apa fierbinte. Se lasă 30 minute în apă rece, după care punem peste spanac. Se poate consuma din Etapa 2.
Valori nutriționale:
-185 calorii
-12.3g proteine
-10,7g lipide
-8,7g carbohidrați
-3,7g fibre