Ouă umplute cu iaurt și legume

Stilul de viață în preajma sărbătorilor – Dieta după sărbători
2017-12-18
Șalău la tigaie în stil Toman
2017-12-19

Timp de pregatire : 30 minute

Portii pentru 4 persoane

 

Ingrediente:

8 ouă

100 ml iaurt slab

1 lingură muștar

1 ardei gras roșu tăiat cubulețe

2 linguri brânză de vaci slabă în grăsime

Sare, piper, curry

 

Pentru sos:

300 ml iaurt slab

1/3 chimen tocat

1 dovlecel dat prin răzătoare

Arpagic pentru ornament

 

Mod de preparare:

Fierbem ouăle cu sare într-un vas, aproximativ 20 -25 de minute, astfel încât să fie fierte tari. Le cojim după ce se răcesc și le tăiem pe lungime.

Într-un castron punem gălbenușul de ou, muștarul, brânza de vaci, iaurtul și condimentele și mixăm pe prima treaptă a mixerului, astfel vom avea o textură mai cremoasă. Apoi umplem jumătățile cu această pastă.

Într-un bol vom amesteca chimenul mărunțit cu dovlecelul dat pe răzătoare și asezonăm cu sare. În caz că lasă prea multă apă, le vom scurge. După care adăugăm iaurtul și amestecăm.

Asezăm ouăle umplute pe un platou și turnăm sosul lângă. Ornăm cu arpagic sau ceapă verde

*Se poate consuma din etapa a doua.

O porție conține:

Calorii: 210 Kcal

Proteine: 16 g

Grăsime: 13 g

Carbohidrați: 7 g