Ingrediente:
-1/2 lingură ulei de măsline
-100g ceapă roșie mărunțită
-250g piept de curcan tocat
-2 căței de usturoi mărunțit
-200g vinete tăiate cubulețe mai mari
-200g ardei tăiat cubulețe
-sare, piper, busuioc uscat
-o legătură mică de leurdă
Mod de preparare:
Într-un wok se pune uleiul de măsline la încins, adăugăm și călim ceapa roșie și pieptul de curcan tocat. Adugăm ulterior usturoiul, vinetele și ardeiul și călim mai departe amestecând. Asezonăm cu sare și piper și punem busuioc uscat. Spălăm frunzele de leurdă și le rupem în bucățele mai mici și le adăungăm cu 1 minut înainte să fie gata mâncarea.
Timp de preparare: 10-12 minute.
Se poate consuma din Etapa 2.
Tips&tricks:
Gătite după metoda de mai sus, legumele vor fi mai aldente. Dacă le vrem mai moi, putem adăuga reducție de vin alb. Reducția de vin înseamnă că vinul a fost fiert în prealabil până a scăzut trei sferturi.