Plăcintă crocantă de conopidă cu sos de usturoi

Metode naturale pentru eliminarea pungilor de sub ochi
2020-09-15
Turtă cu brânză de vaci în stil Toman
2020-09-22

 

Ingrediente pentru plăcintă:

-1/2 conopidă

-1 ou mare sau 2 ouă mici

-2 linguri Fibre+ Toman Diet sau tărâțe de psyllium

-sare, piper, chimen măcinat, usturoi după gust, busuioc proaspăt

Ingrediente pentru sos

-iaurt natur cu conținut redus de grăsimi

-sare, piper, usturoi

-1 castravete dat pe răzătoare

Mod de preparare:

Batem oul și amestecăm cu Fibre+ Toman sau cu tărâțele de psyllium până se omogenizează. Conopida desfăcută în bucățele o punem în blender și o mărunțim, după care o amestecăm cu oul, asezonăm cu condimente după gust. Amestecul astfel obținut îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o punem la cuptorul pornit cu aer circular, la 200 grade timp de aproximativ 20 minute. După ce s-a copt, o scoatem din tavă și o lăsăm la răcit pe hărtie absorbantă.

Între timp pregătim sosul de usturoi: amestecăm iaurtul cu usturoiul zdrobit și castravetele ras și asezonăm cu sare și piper.

Poate fi consumat din etapa 2.

Este un preparat delicios, fără făină, gluten și lactoză.