Pui cu păstârnac în stil Toman Diet

Uleiul de avocado, cel mai bun?
2019-11-14
Remedii naturiste pentru Lupus
2019-11-19

Ingrediente pentru o persoană:
-100g paăstârnac curățat și tăiat cubulețe
-200g piept de pui tăiat fâșii
-1 ceapă mică tăiată Julien
-3 căței de usturoi tocat mărunt
-50 ml vin alb, sec
-30g ardei gras tocat mărunt
-1/2 lingură ulei de măsline
-sare, piper
-1 vârf cuțit boia afumată după gust
-pătrunjel tocat

Mod de preparare:
Păstărnacul este pulverizat cu ulei și se introduce în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de 20 minute. Între timp, luăm ceapa tăiată julien și o călim în ulei. Adăugăm cubulețele de ardei, după care pieptul de pui. După câteva minute usturoiul și boia afumată și mai lăsăm pe foc câteva minute. Asezonăm cu sare și piper și adăugăm vinul. Reducem focul și lăsăm la fiert, după care vom adăuga păstârnacul copt și mai lăsăm câteva minute. La servire presărăm cu pătrunjelul tocat.

Timp de preparare 30 minute. Se poate servi din Etapa 3
Tips&tricks: se poate folosi mazăre și ciuperci tăiate fâșii.

Valori nutriționale:
-49kcal
-47.9g proteine
-10.7g lipide
-24,1g carbo
-6,6 g fibre