Pentru 4 persoane
Timp de pregătire: 60 min
Ingrediente:
600 g piept de curcan
1 ceapă roșie mărunțită
1 roșie tăiată cubulețe
1 varză mică
1 ardei gras mărunțit
600 g varză acră
1 lingură ulei de măsline
2 ouă
150 gr hrișcă fiartă
Sare, piper, chimen, boia
Mod de preparare:
Călim ceapa cu ardeiul și adăugăm roșiile. Asezonăm cu sare,boia și chimen. Adăugăm varza acră mărunțită și punem 300 ml de apă.
Într-o oală amestecăm carnea tocată cu hrișca fiartă. Asezonăm cu sare, piper și boia și adăugăm ouăle. Amestecăm bine compoziția.
Frunzele de varză le dăm printr-un clocot. Luăm din compoziție, punem pe o frunză de varză și rulăm cu marginile în interior.
Asezăm sarmalele peste varza călita anterior și lăsăm la fiert la foc mic timp de o oră.
Putem servi cu un iaurt slab.
*Se poate consuma din etapa a treia.
O porție conține:
Calorii: 293 Kcal
Proteine: 45 g
Grăsime: 7 g
Carbohidrați: 10 g
Fibre: 11 g