Ingrediente pentru o persoană:
-200g cartofi dulci (portocalii)
-30g ceapă tăiată cubulețe
-1 cățel de usturoi tocat mărunt
-1,5 cm rizom de ghimbir proaspăt, tocat mărunt
-1/2 lingură ulei de măsline
-1 plic supă de legume Toman Diet
-2 lingurițe psyllium
-cimbru după gust
-1 vârf cuțit curcuma
-nucșoară proaspătă
-50 ml iaurt slab
-50g șuncă slabă de pui
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Conținutul plicului de supă Toman se amestecă cu 350 ml apă fierbinte. Într-o tigaie pune ulei, adăugăm ghimbirul, usturoiul și cubulețele de cartofi. După 30 secunde adăugăm și zeama de legume Toman Diet. Asezonăm cu cimbru și nucșoară. După ce cartoful este fiert, adăugăm psyllium și cu ajutorul unui blender cu picior blenduim totul. Adăugăm iaurtul și la sfârșit curcuma. Feliuțele de șuncă de pui se taie fâșii și punem într-o tigaie antiaderentă și le prăjim, fără ulei. Supa se pune într-o farfurie și se adaugă fâșiile prăjite.
Timp de preparare: 35 minute. Se poate consuma din etapa 3.
Typs&tricks: pentru un gust mai intens, puteți băga cartofii la cuptor înainte de a-i fierbe.
Valori nutriționale:
-417 kcal
-29,9 g proteine
-9,1g lipide
-44,3g carbohidrați
-15,2g fibre