Pentru a putea trece mai ușor pentru sezonul răcelilor sau al diverselor afecțiuni este bine să avem o imunitate puternică. Anumite vitamine și minerale și-au dovedit în mod științific eficiența asupra creșterii imunității, a reducerii inflamațiilor din corp și a reducerii producției de anticorpi.
Iată un top al celor mai puternice vitamine și minerale în acest sens:
Are un rol fundamental în creșterea imunității și lupta cu infecțiile. O regăsiți în citrice, căpșuni, ananas, fructele de pădure, broccoli, ardei gras, roșii, conopidă, pătrunjel.
Este una dintre vitaminele de top în creșterea imunității. Deficitul poate crește riscul de infecții, osteoporoză. Doza necesară zilnică o puteți lua stând 20 minute la soare, în prima parte a zilei, fără machiaj sau creme aplicate, altfel, puteți lua suplimente de Vitamina D, 2000 UI.
Este indispensabilă vederii, menține sănătatea pielii și buna dezvoltare. De asemenea, este necesară pentru dezvoltarea anumitor celule ce cresc imunitatea, luptă cu inflamațiile și infecțiile. Consumați zilnic morcovi, caise, în special fructe și legume de culoare portocalie sau roșie, dar și ficat de vită, sau ulei de cod.
Este un antioxidant foarte eficient în lupta cu radicalii liberi și în prevenția stresului oxidativ, iar studiile arată că este și una dintre vitaminele ce cresc imunitatea. O puteți procura din oleaginoase: nuci, migdale, arahide, din cerealele integrale, grăsimi animale și uleiuri vegetale: ulei de floarea soarelui, de soia, din germeni de grâu, de porumb.
Este esențial în menținerea întregii stări de bine și sănătate. Este de neegalat în proliferarea și ajungerea la maturitate a celulelor responsabile cu imunitatea. Îl regăsiți în stridii, năut, linte, fasole, legume cu frunze verzi, nuci și semințe, cereale integrale, dar și în ciocolata neagră.
Este binecunoscut rolul său în producerea de celule roșii și în transportul oxigenului, însă mai este cunoscut și pentru creșterea nivelului de imunitate. Ca să vă asigurați aportul de fier, includeți în alimentația dumneavoastră leguminoase și fasole boabe, spanac, broccoli, varza kale, carne slabă, dar și cereale integrale.
Acționează ca un antioxidant ce anihilează radicalii liberi, reduce inflamațiile din corp. Carențele de seleniu sunt legate de un declin al funcțiilor cognitive, de un sistem imunitar defectuos și o creștere a riscului mortalității. Consumați ouă, ciuperci, ceapă, cereale integrale, pește, carne de pasăre, vită, porc, miel, semințe de floarea soarelui.
Pe scurt, este nevoie să aveți o alimentație variată și echilibrată, în mod zilnic, pentru a rămâne sănătoși și cu energia la cote înalte.